New Role: Consultant Aviation Security

We are looking for a

Consultant Aviation Security

AvSec Technical Project Manager


OVER POINT FWD

Wij zijn Point FWD. Een jong, creatief en data-driven consultancy bureau. Wij werken op het gebied van de beveiliging van de burgerluchtvaarrt en adviseren luchthavens, overheden, beveiligingsbedrijven en fabrikanten van (beveiligings)apparatuur in het bereiken van een geoptimaliseerde luchthavenomgeving binnen processen voor passagiers en staff. Dit doen we door de implementatie van technologie af te stemmen op lokale processen, altijd op zoek naar de beste oplossing voor de unieke karakteristieken van de luchthaven en de human factor. De kern van ons advies is het bieden van praktische oplossingen ter gebruik in strategische en operationeel tactische besluitvormingsprocessen. Naast algemene output zoals klantworkshops en presentaties, omvatten onze oplossingen digitale oplossingen zoals tools voor procesmonitoring, evenals modellen en simulaties van toekomstige, nieuw te ontwikkelen processen. Ons belangrijkste doel is om bij te dragen aan de verbetering van de beveiliging burgerluchtvaart, en tegelijkertijd de passagiers- én staff-beleving op de luchthaven te optimaliseren.

ONZE INDUSTRIE EN DIENSTEN

Aviation security is aan voortdurende verandering onderhevig. Het kan uitdagend zijn om compliant en succesvol te blijven. Point FWD heeft een divers service portfolio en brengt deskundige kennis en vaardigheden aan de klant voor een grote verscheidenheid aan projecten voor passagiersbeveiliging op de luchthaven, variërend van ontwerp, implementatie en optimalisatie van het proces op de luchthven. Onze consultancy services omvatten:

  • Security proces en checkpoint ontwerp;

  • Programma's voor technologische ontwikkeling en het testen hiervan;

  • Implementatie van beveiligingsapparatuur op luchthavens;

  • Security checkpoint monitoring en procesoptimalisatie.

Door een goed begrip van technologieën die worden ingezet in het security proces, richten we ons op de integratie van systemen en processen in het totale security checkpoint en de processen die daaraan grenzen zoals wachtrijen, check-in, baggage drop off en grenscontrole.

WIE ZOEKEN WIJ?

Bij Point FWD zijn we niet alleen op zoek naar ervaring; we zijn op zoek naar gepassioneerde personen die graag een verschil willen maken. Wij geloven in de kracht van verbonden innovatieve individuen die samenwerken aan een groter doel; de toekomst van de beveiliging van de burgerluchtvaart.

Functie/Rol: Consultant Aviation & Security

Ben jij een zeer gemotiveerd persoon met een passie voor luchtvaart, projectmanagement en advies? Hou je van werken in een dynamische omgeving en daag je jezelf uit om hoge doelen te behalen en krijg je het ook gedaan met een can-do mentaliteit? Stop dan met verder zoeken! Point FWD is op zoek naar kandidaten op junior en medior niveau (1-5 jaar) voor de rol van (medior) Consultant Aviation & Security. Sluit aan bij ons team en begin aan een exciting journey waar je de kans krijgt om echt impact te maken in de beveiliging van de burgerluchtvaart. Als Consultant Aviation & Security hou je je onder andere bezig met:

  • Coördineren van operationele testprogramma's voor beveiligingsapparatuur. Deze zijn meestal huge(!) en geweldig.

  • Ondersteunen van security upgrade programma’s op internationale luchthavens - van begin tot eind. Van het ontwerpen van oplossingen tot het implementeren ervan – jij bent in control en zorgt voor een succesvol eindresultaat.

  • Samenwerken met klanten, zoals luchthavens, beveiligingsbedrijven of fabrikanten, om innovatieve concepten te ontwikkelen voor processen en technologieën binnen onze industrie.

  • Een cruciale rol spelen bij het coördineren van de ontwikkeling van consultancy tools, waaronder de Point FWD CIT of Modelling Tool.

ONZE CULTUUR

Bij Point FWD waarderen we ambitieuze collega’s die worden gedreven door data-driven inzichten en die daarnaast over uitstekende analytische en consultancy vaardigheden beschikken of bereid zijn deze te leren en te ontwikkelen. Of je nu de voorkeur geeft aan een projectmanagementrol of een functie als data-analist, wij bieden een ondersteunende en samenwerkende omgeving waar je kunt groeien en uitblinken.

Verwacht een cultuur die meer biedt dan alleen werk! Word lid van ons diverse team van aviation security consultants en word onderdeel van een bedrijfscultuur die waarde hecht aan innovatie, continu leren en een positief verschil maken in de branche.


WIJ ZOEKEN JOU!

  • In het bezit van een (technische) BSc. of Msc. graad;

  • Ervaring op junior of medior niveau (1-5 jaar);

  • Technisch inzicht en kennis van data / systemen, of bereid zijn hiermee te werken ter ondersteuning;

  • Gevestigd in Nederland en moedertaal of vloeiend Nederlands sprekend;

  • Professionele Engelse taalvaardigheid is zeer gewenst;

  • Leergierig, nieuwe uitdagingen aangaan en vooruitgang willen boeken!

  • Afstemming op het functieprofiel op basis van werk, studie en persoonlijke ervaring.


DETAILS

  • Internationale en constant veranderende industrie van aviation security. Werken op internationale (luchthaven)bestemmingen.

  • Marktconform salaris op basis van jouw profiel.

  • Zeer flexibele organisatie die jou als collega volledig ondersteunt. Jij vertelt ons hoe we moeten excelleren, wij leren je onze branche.

  • Benodigdheden zoals telefoon (iPhone of Android-apparaat) en laptop inbegrepen.

  • Secundaire voorwaarden: Goede pensioenregeling aanwezig, 25 vakantiedagen, hybride werken is prima, reiskostenvergoeding aanwezig.

  • Opleidings-, leer- en ontwikkelingsmogelijkheden maken deel uit van het pakket.


Bij interesse solliciteer dan door je cv + motivatiebrief op te sturen en dan nemen we snel contact met je op!